Politsei hoiatas Ida-Viru metallifirmasid

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanametall.
Vanametall. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel kohtusid kohalike jõuasutuste esindajad metalliettevõtjatega, et selgitada vajadust teha koostööd maakonda kulutulena haaranud metallivarguste tõkestamisel.

Vanametalli kokkuostu hinnad on viimasel ajal nii kõrgeks läinud, et seda on väga kasulik ära anda, kirjutab Põhjarannik. See on aga ka põhjus, miks kanalisatsiooni- ja sidekaevudelt kaovad malmluugid ning aeg-ajalt langevad isegi kõrgepingeliinid.

«Oli põhjalik jutuajamine. Tegime selgeks, et meie võimalused nende mõjutamiseks on märkimisväärsed,» võttis Ida politseiprefekt Tarmo Kohv kokku kohtumise tulemuse, kus peale politsei osalesid ka Viru ringkonnaprokuratuuri ja keskkonnainspektsiooni esindajad.

Prefekti sõnul tunnistasid ametlike metalli kokkuostu punktide esindajad, et neile tuuakse küll varastatud metalli, ent nad ei võtvat seda vastu. 

Prefekti kinnitusel tehti ettevõtjatele selgeks, et jõuasutuste eesmärk ei ole takistada vaba ettevõtlust ja kui kokkuostupunkti tuuakse metsa all vedelevat vanarauda, siis see on kiiduväärt, ent ilmselgelt varastatud kraami vastuvõtmist ei kavatseta aktsepteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles