Pevkur: olen visiiditasu osas skeptiline

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Margus Ansu

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on ta skeptiline perearstide soovitud visiiditasu osas, kuid on valmis tõsiselt kaaluma mitmeid muid perearstide ettepanekuid nende töökoormuse vähendamiseks.

Pevkur ütles, et perearstid tegid ühtekokku seitse neid puudutavat ettepanekut ning neist kõige skeptilisemalt suhtub ta just visiiditasu seadustamisse.

«Visiiditasu on kõige keerulisem küsimus,» tõdes minister. «See teema jäi meil kõige ebaselgemaks ja kokkulepe kõige kaugemale.» Samas Pevkur visiiditasu ideed päris tagasi ei lükanud.

«Olen ka varem öelnud, et kõik ettepanekud, mis aitaksid tervishoidu raha juurde tuua on teretulnud, kuid visiiditasu küsimust tuleb küll väga hoolikalt kaaluda,» märkis ta. «Et seda teemat edasi arutada, tuleks teha töögrupp ja uurida, kas perearstide visiiditasu oleks üldse võimalik ja kuidas seda seadusesse saaks kirjutada.»

Pevkur lausus, et perearstid soovisid pereõdede rolli suurendada ning anda neile ka õigus retsepte välja kirjutada. Õdede rolli suurendamiseks võttis valitsus hiljuti vastu seaduseelnõu ja saatis selle riigikokku, kuid retseptide kirjutamise õigust seal esialgu pole.

Pevkuri sõnul võib retseptide kirjutamise küsimust arutada.

Minister ütles, et ta on kindlasti valmis edasi minema ka perearstide sooviga tervisetõendite väljakirjutamist vähendada. Samuti on tõenäoline perearstidelt nõutavate aruannete tegemises leevenduste tegemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles