RIA: netiähvarduste puhul arvestatakse teiste riikide juhtumitega

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelmid kaaperdavad kontosid. Foto on illustratiivne.
Kelmid kaaperdavad kontosid. Foto on illustratiivne. Foto: Postimees/Scanpix

Riigi infosüsteemide arenduskeskuse (RIA) infoturbe ekspert Anto Veldre ütles eilset koolitulistamise ähvardust kommenteerides, et Eestis arvestatakse netiähvarduste puhul ka teistes riikides juhtunuga, teatas

ERR Uudised

.

«Teistel riikidel on olnud konkreetseid juhtumeid ja nad võtavad neid asju väga tõsiselt - meil on elu suhteliselt rahulik võrreldes sellega, mis näiteks Lähis-Idas on. Me arvestame teiste ohtudega: mis on teistel juhtunud, võivad ka meil juhtuda,» selgitas Anto Veldre ETV saates «Ringvaade».

Ta lisas, et veel üks põhjus, miks internetikurjategijaid kiiresti ei avastata, on see, et arvutite IP-aadresside vastu ei tunta alati väga suurt huvi.

«Kui juhtub midagi tõsisemat, siis arvutiadministraatorid ja võrgumehed hakkavad otsima, kes ähvarduse postitas ning mõnikord võtab kurjategija tabamine rohkem aega, mõnikord vähem,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles