Rebasepere tekitab Pärnu mudaravila juures elevust

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebane
Rebane Foto: Margus Ansu

Pärnu mudaravila siseõues elab viieliikmeline rebasepere, kes käib rannakaubitsejatelt toitu noolimas ja purskkaevus janu kustutamas.

Mudaravila administraator Asta Jõerand märkas juuni alguses mänguhoos rebasepoegi. Hämmingus Jõerand helistas päästeteenistusse, sealt juhatati ta loomakaitsjate juurde, kirjutas

Pärnu Postimees

.

«Oleme kursis, et punasabad seal elavad. Muretsemiseks pole põhjust, küll nad ise ära lähevad,» vastati administraatori mäletamist mööda.

Reinuvaderid on end sisse seadnud maa-alusesse torustikeruumi, kust pääseb väikeste avade kaudu mudaravila sisehoovi.

«Hommikuti tulevad punasabad hoovi süüa otsima. Nad murravad kambakesi linde,» rääkis Jõerand. Et merevesi soolasuse tõttu rebastele joogiks ei kõlba, viib Jõerand igal hommikul neile kausitäie vett. «Kunagi ei ole kaussi ümber aetud. Õhtul vaatama tulles on anum alati tühjaks joodud,» meenutas ta.

Kuna priskete reinude kõrval torkas administraatorile silma kaks rootsu moodi rebasekutsikat, otsustas ta neid õhtuti toore lihaga toitma hakata.

Ilusatel õhtupoolikutel, kui päike otse sisehoovi paistab, võib Jõeranna arvates umbes kolmekuuseid rebaseid kohata õues mängimas. Nad jooksevad ringi ja naksavad üksteist kõrvadest. Julged punasabad külastavad naisteranda, käivad toiduputkade juures jääke otsimas ja tassivad hoovi plastpudeleid.

Suve jooksul on elevil inimesi mudaravilasse rebastest teatama tulnud mitu korda. Nüüdseks on punasabad arglikumad ja kõiki korraga nägi Jõerand viimati umbes poolteist nädalat tagasi. Pärnu Postimehe tegijatel õnnestus möödunud nädala reedel näha kahte reinuvaderit.

Laupäeva hommikupoolikul tuli päästekeskusesse välismaalastelt teade, et nad nägid rannas rebaseid, ent loomi püüdma tulnud päästetöötajatel ei õnnestunud kätte saada ega näha ühtki.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles