Rakvere maja süütamises kahtlustatakse kodutuid

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletikk
Tuletikk Foto: Internet

Eile öösel said päästjad väljakutse, milles teatati Rakveres Raudtee tänavas kasutuseta seisva puitmaja põlemisest, mille süttimise arvatakse olevat põhjustanud kodutud.

Ööl vastu esmaspäeva kustutasid tuletõrjujad Rakveres Raudtee tänavas eterniitkatusega puitmaja, mis Ida-Eesti päästekeskuse andmetel ei ole kasutusel; kirjutas

Virumaa Teataja

.

Esialgu ei ole teada, mis põlengu põhjustas või missugusest majaosast sai tuli alguse. Kustutustöödel kasutati kolme päästeautot Rakvere komandost ning üht päästeautot Kunda komandost.

Põlenud objekti kõrval paikneva mööblitöökoja saematerjalid asusid põlenud hoonest vaid mõne meetri kaugusel, kuid jäid tänu tuletõrjujate operatiivsele tegutsemisele ning tuulevaiksele ilmale kahjustamata.

Palju omanikke

Kõne all on kuue omaniku vahel jagatud kinnistu, millest neli osa kuuluvad ühele ning ülejäänud kaks kahele omanikule, kummalegi üks osa. Ühe osa omanik Raimond elas kuni eilseni majas ühes toas, millest enam suurt midagi järel pole.

Mees rääkis, et ärkas pool kolm valju praksumise peale üles ja tormas õue. Järgmisel hetkel kukkus elektrikaabel särinaga alla. Esimese asjana lasi Raimond koera köidikust lahti, seejärel jooksis ise majast eemale.

Raimondi sõnul külastasid ülejäänud maja sageli kodutud - mees ja naine, kes vedasid endaga kaasa joomakaaslastest sõpru ja tuttavaid. Tihti lihtsalt murti sisse ja peeti pidu või puhati niisama.

Vahepeal elasid kodutud majas päris pikka aega, kuid kui nad elektrit varastama hakkasid, tõstis Raimond nad politsei abiga välja.

Mõnda aega ööbisid kodutud maja kõrval telgis, kusjuures isegi talvel paarikümne külmakraadiga. Süüa keedeti lõkketule kohal.

«Kodutud elasid põhimõttel: mis ripakil, see ära, ja mis ripakil ei ole, see ripakile ja siis ära. Varastati kõike, mida vähegi müüa andis. Vanametall viidi kohe kiiresti õue pealt minema,» ütles Raimond.

Ta lisas, et oli teise väiksema osa omanikuga aru pidanud ja viimane leidnud krundi «suuromaniku» põlengust kasu saavat, sest too oli tahtnud juba ammu kogu platsi ära osta ja maha müüa. Nüüd tal see võimalus ilmselt avanebki.

«Ega seda nüüd muidugi ei tea, kas tegemist oli õnnetuse või süütamisega,» arvas Raimond. «Ühe nendest lontkõrvadest sain kätte ka ja sellele andsin kohe südamest,» ei salanud mees omakohut.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles