Kuressaare veebikaamera piilub korterite akendesse

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare linna kodulehekülg..
Kuressaare linna kodulehekülg.. Foto: .

Juba mitu aastat on inimestel üle kogu maailma olnud interneti vahendusel võimalik jälgida Kuressaares toimuvat reaalajas. Lisaks kaunitele lossi- ja raekojavaadetele eksib kaamera aga vahel ka linnaelanike akendesse.

Veebikaamera on kujunenud mõne aastaga Kuressaare linna jaoks suureks huviobjektiks. Eelmise kuu jooksul külastas lehekülge umbes 65 000 huvilist igast maailma nurgast. Peale selle on veebikaamerat võimalik jälgida ka Starmani poolt kuressaarlastele pakutavas telekanalist, kirjutas Oma Saar.

Ainus kaamera Eestis, mida saab ise täielikult kontrollida ja täisringi ulatuses pöörata, on toonud linnale palju kuulsust. Paraku on meepotis ka tilk tõrva.

Pahatihti juhitakse kaamerapilt korter- ja elumajade akendesse ja ilusatele säärtele. Nii võib kellegi koduaken või solaariumis pruuniks saanud jalake sattuda teleri või interneti kaudu ükskõik kelle koju.

Andmekaitseinspektsiooni menetlustalituse juhataja Taago Pähkel ütles Oma Saarele, et veebikaamerate kontroll on andmekaitseinspektsiooni üks selle aasta prioriteete.

Kaameraid kontrollitakse pidevalt ja varsti peaks selguma ka uuringu tulemused. Juhul, kui inimene ei ole kaamerast selgelt ära tuntav, ei ole tema sõnul suure tõenäosusega tegu isiku privaatsuse rikkumisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles