VAKTSINEERIMINE

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripivaktsiini pudelid
Gripivaktsiini pudelid Foto: Reuters / Scanpix

Vaktsineerimise eesmärk on haigestumise, raskete haigusjuhtude ja hospitaliseerimiste arvu ning suremuse vähendamine.


VAKTSINEERIMINE UUE GRIPI VASTU

Detsembri keskel jagatakse Eesti perearstikeskustesse ja naistearstidele laiali esmane kogus - 150 000 doosi uue gripi vastast vaktsiini, mida ostetakse tootjatelt Glaxo SmithKline ja Baxter. Jaanuaris ja veebruaris saabuvad täiendavad kogused.

Esmajärjekorras vaktsineeritakse:
1) lapseootel naised
2) kõik 6 kuu kuni 2-aastased lapsed
3) teatud kroonilisi või immuunpuudulikkusega seotud haigusi põdevad inimesed vanuses 2-64 aastat.
4) Gripihaigetega kokku puutuvad tervishoiutöötajad

Laste ja krooniliste haigete vaktsineerimise viivad läbi perearstid, HIV-positiivsetele teevad süsti nakkushaiguste arstid ja rasedatele naistearstid. Vaktsiini tellimuse esitavad arstid vastavalt oma nimistus olevate patsientide arvu järgi ja kutsuvad siis patsiente ise vaktsineerimisele.

Vaktsiini kaitse saabub kahe nädala jooksul pärast esimese süsti tegemist, kolme nädalase vahega tuleb lasta teha ka teine süst.

Vaktsineerimine maksab kuni 100 krooni.

Esialgu pole peale riskirühmadesse kuuluvate inimeste võimalik teistel end vaktsineerida lasta. Sotsiaalministeerium töötab selle kallal, et vaktsiin jõuaks ka jaemüüki.


Allikad: tervisekaitseinspektsioon
Tallinna lastehaigla
sotsiaalministeerium

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles