Kõik kiiruskaamerad hakkasid tööle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamerast teavitav märk Tallinna-Tartu maanteel.
Kiiruskaamerast teavitav märk Tallinna-Tartu maanteel. Foto: Toomas Huik

Tänaseks on Tallinna - Tartu maanteele kõik 16 kiiruskaamerat kabiinidesse paigaldatud ning need mõõdavad mööduvate sõidukite sõidukiirust, politsei trahve veel menetlema ei hakka.

Peatselt paigaldatakse ka automaatkontrollist teavitavad liiklusmärgid.

Kiiruskaamerate sekkumiskünnis testperioodil on seatud kiirusele 97 km/h, teatas maanteeamet.

Esialgu kiiruse ületamisele menetlust veel ei järgne, millal politsei selleni jõuab, pole teada. Politseiameti menetluskeskus testib jätkuvalt andmebaase, ütles politseiameti pressiesindaja Tiia Sirelpuu.

Oktoobri ja novembrikuu jooksul läbi viidud mõõtmistulemused näitasid, et keskmine kiirus kiiruskaamerate alas oli 85,5 km/h.

Pildistamise ajal on näha kiiruskaamera punase välklambi sähvatust, mis on juhile signaaliks selle kohta, et sõidukiirust tuleks vähendada. Kasutatav välklamp on varustatud punase filtriga, et oleks välistatud sõidukijuhi pimestamise oht.

Pilt kiiruseületajast tehakse hetkel, kui kiiruseületaja on kohakuti kaamera kabiiniga, mistõttu võib jääda mulje, et pilt tehti kiiruseületaja taga või kõrval sõitvast sõidukist. «Muretsemiseks ei ole põhjust, sest infosüsteem märgistab kiiruseületaja numbrimärgi identifikaatoriga ning pilt tehakse igal juhul kiiruseületajast,» kinnitas maanteeameti pressiesindaja Timo Vijar.

Kiiruskaamerad asuvad kohtades, kus on viimase viie aasta jooksul juhtunud inimkannatanutega liiklusõnnetusi, arvestatud on ka liiklussagedust, sõidukite kiirust, elektri kättesaadavust ja kohalikke olusid.

Kiiruskaamerate eesmärk on liiklust rahustada ja õnnetuste arvu vähendada.

Kuusteist kiiruskaamerat on paigaldatud ligikaudu 65-kilomeetrisele lõigule Tallinna-Tartu maanteel. «Kuuekümne viie kilomeetri läbimiseks 90-kilomeetrise tunnikiirusega kulub 43 minutit - võrdluseks: 100- kilomeetrise tunnikiiruse korral on see 40 minutit. Ületades lubatud sõidukiirust 10 kilomeetri võrra tunnis võidab juht mainitud lõigul maksimaalselt 3 minutit,» märkis Vijar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles