Audit tõi välja Leedu esimest seagripiohvrit ravinud tohtrite vead

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Leedu esimese seagripiohvri surmakohaks saanud Kaunase Ülikooli kliinikumi töötajate kohta valmis eile audit, vahendab uudistevõrk ELTA ajalehte Respublika.

Audiitorid tõdesid, et 14-aastast patsienti ravinud meedikud eirasid tervishoiuminister Algis Caplikase juhtnööre seagripi diagnoosimise ja ravi kohta.

«Ma tahaksin loota, et rohkem surmasid ei tule, kuigi kõige raskemas seisundis patsiendid tuuakse Kaunase Ülikooli kliinikumi,» rääkis haigla lasteosakonna juht Rimantas Kevalas.

«Me peame mõistma, et meie ees seisab täiesti uus haigus, mis kahjustab kopse,» ütles Kevalas. «Probleem on selles, et H1N1-virus võib kahjustada kopse ja tekitada bakteriaalse põletiku.»

«Ma usun audiitoreid, ma usun nende ausust, kuid esimene viiruse pandeemia laine on kohal ning see, et esimene ohver suri Kaunase Ülikooli kliinikumis on vaid juhus,» lisas Kevalas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles