Ametiühingud toetavad päästjate nõudmisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjate veekraanid ja voolikud.
Päästjate veekraanid ja voolikud. Foto: Toomas Huik

Eesti Ametiühingute Keskliit (EAKL) toetab päästetöötajate ametiühingu nõudmist säilitada päästjate töökohad ja leida selleks vajalik raha riigieelarvest.

«Turvalisus kogu Eestis peab olema riigi jaoks esmatähtis ülesanne, mida ei tohi unarusse jätta. Juba täna on paljudes päästekomandodes valves vähem mehi, kui minimaalselt hädavajalik tulekahjul suitsusukeldumiseks,» märkis EAKLi esimees Harri Taliga.

Tema sõnul annab päästjate koondamiskava tunnistust valitsuse hoolimatust suhtumisest inimestesse, kes õigustatult ootavad, et elutähtsad teenistused, sealhulgas sisejulgeolekut tagavad üksused, toimivad laitmatult kõikjal.

«Küüniline on rääkida, et koondamised ei puuduta riskipiirkondi. Kärpimise õhinas võib ju riskipiirkonnaks nimetada vaid Toompea lossi ja Stenbocki maja,» rõhutas Taliga.

Päästetöötajate ametiühing ei ole nõus siseministeeriumi ja päästeameti sooviga koondada 110 töökohta ning jätta päästjad ilma kahe tunni töötasust iga 24-tunnise vahetuse kohta.

Päästjad arutavad siseministeeriumi palgapakkumist üle-eestilisel kokkusaamisel Türis tuleva nädala teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles