Jalavõruga vabastatud süüdimõistetute arv väheneb

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrooniline jälitusseade ehk jalavõru.
Elektrooniline jälitusseade ehk jalavõru. Foto: Peeter Langovits

Elektroonilisele valve projekti raames jalavõruga vanglast ennetähtaegselt vabastatud süüdimõistetute arv on tänavu võrreldes mullusega vähenenud.

Kui mullu pääses ennetähtaegselt vanglast elektroonilise valve alla 187 süüdimõistetut, siis tänavu kuu enne aasta lõppu on neid 104. Eelmise nädala seisuga oli jätkuvalt elektroonilise järelevalve all 48 isikut, selgub justiitsministeeriumi statistikast.

Alates 2007. aasta 22. maist, kui riik käivitas elektroonilise valve projekti, on jalavõru paigaldatud 470 süüdimõistetule, kellest 422 täitsid kõiki kontrollnõudeid. Vaid kaheksa protsenti jalavõru saanutest pidid erinevate rikkumiste tõttu tagasi vanglasse minema.

«Peamine ebaõnnestumise põhjus on see, et isikud ei pea kinni elektroonilise valve reeglitest. Reeglite rikkumine tähendab põhiliselt ettenähtud ajagraafiku rikkumist, samuti alkoholi tarvitamise keelu eiramist,» selgitas justiitsministeeriumi pressiesindaja BNSile.

Justiitsministeeriumi taasühiskonnastamise talituse kinnitusel tõhustus elektroonilise valve rakendamisega kontroll kurjategijate üle oluliselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles