Tulviste: emakeelne õpe jääb tagaplaanile

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemik Peeter Tulviste.
Akadeemik Peeter Tulviste. Foto: Ants Liigus

Endise Tartu Ülikooli rektori Peeter Tulviste hinnangul on mõnevõrra paratamatu, et rahvusvahelistumisel jääb eesti keeles õpe tagaplaanile.

1. detsembril möödub 90 aastat emakeelse ülikooli asutamisest, üha valjemalt käib aga arutleu, kuidas muuta Tartu Ülikool Euroopas ja maailmas nähtavamaks, enam rahvusvahelisemaks, vahendas ERR Uudised saadet «Aeg luubis».

Tulviste sõnul on juba praegu väikestes riikides korralikes ülikoolides kraadiõpe suurel määral inglise keeles, kuid selles pole Tulvistel kahtlustki, et suur osa bakalaureuseõppest jääb edaspidigi eestikeelseks.

Mulluse Rahvusmõtte auhinna laureaadi Ain Kaalepi teeb murelikuks see, et taas arutletakse Tartu Ülikooli õppekeele üle.

«Oleks täiesti maailmakultuuri ees reeturlik käitumine eesti keel jätta kasutamata,» märkis Kaalep, kes peab emakeelse ülikooli loomist eesti suurimaks võiduks läbi aegade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles