Urmas Tooming: Kalevipoeg jõuab filmilindile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Eesti üks tuntumaid filmimehi Valentin Kuik on otsustanud jäädvustada filmilindile Kalevipoja hiigelkuju valmimise ja Tallinna lahte paigaldamise. Linnavalitsus seda tööd väidetavalt ei rahasta. Kuigile pakub kogu asjaajamine lihtsalt professionaalset huvi. Ühe dokumentaalfilmi on ta samal teemal juba vändanud. Siis kandis teos nime «Kuju». Kahjuks jäigi Kalevipoeg tol korral vette laskmata.


Filmitegijate sõnul viivad nad oma töö «Vaated» igal juhul lõpule. Ka siis, kui Kalevipoeg jääks selgi korral mingil põhjusel merre paigaldamata. Praegu ei ole aga küll näha ühtegi tõsist põhjust, miks Tauno Kangro võidutöö «Kalevipoeg jõuab koju» makett jälle kuhugi kabinetisoppi tolmu koguma jääks. Vähemalt praeguse linnavalitsuse ajal ei tohiks niisugust asja juhtuda, sest kõik kujud ning muud taiesed, mida Kangro on linnaisadele välja pakkunud, on linnaruumis ka oma koha leidnud. Miks peaks seekord teisiti minema?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles