Margus Vaher annab Urmas Alenderi laulude kontserdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Vaher
Margus Vaher Foto: ETV

Lauluvõistluse «Kaks takti ette 2007» võitnud laulja Margus Vaher esineb täna Urmas Alenderi 55. sünnipäevale ja Eesti Vabariigi 90. aastapäevale pühendatud kontserdil Harju Madise Mattiase kirikus kell 20.

Koos Vaheriga laulab ka kadunud Alenderi sõber Tajo Kadajas ning mehi saadab klaveril Ursel Oja.


Vaheri sõnul laulavad nii tema kui Kadajas, kes on kuulunud Rein Rannapi ansamblisse Noor Eesti, Alenderi meeldejäävamaid lugusid. «Urmase isamaalised laulud, nagu näiteks «Teiselpool vett», «Vaiki kui võid» ja «Minu Eestimaa», on mulle alati väga südamelähedased olnud,» märkis Vaher.


Kontsert kannab nime «Minu Eestimaa» ning see on järg 2006. aasta tuurile «Teiselpool vett», kus Alenderi loodud laule esitasid Kadajas ning Jassi Zahharov.


«Eesti mehed laulavad emakeeles ja südamest südamesse,» kommenteeris Vaher tänavust kontserttuuri ning lisas, et seda võiks tulla kuulama inimesed, kellele meeldib hingega tehtud muusika.


Üle Eesti antakse koguni 18 kontserti, kuid Vaher tõdes, et kui nii ilusat muusikat teha, siis tüdimus peale ei kipu ning tema jäi esimeste kontsertidega Põlvamaal ja Häädemeestel väga rahule.


Homme saab Rein Rannapi rokkansabli Ruja solistina tuntust kogunud, kuid 1994. aastal parvlaeval Estonia hukkunud Alender laule kuulda Tartus Peetri kirikus kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles