Perearstid gripikliiniku suhtes eri meelt

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Arbeiter.
Kaja Arbeiter. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Telliskivi perearstikeskuse arst Iris Koort kurtis suurt töökoormust, siis Pirita pereastikeskuse juhataja Kaja Arbeiter ütles, et olukord ei erine iga-aastasest haiguspuhangute perioodist.


Telliskivi perearstikeskuse arst Iris Koort kinnitas, et töökoormus on viimasel ajal tõesti väga suur olnud. «Inimesed on suures paanikas, eriti väikelaste vanemad, ja erakorralisi haigeid tuleb palju,» nentis ta.

Gripipolikliiniku idee kohta ei osanud Koort hinnangut anda: «Võimalik, et see oleks mõistlik,» lausus ta ettevaatlikult.

Pirita perearstikeskuse juhataja Kaja Arbeiter oli teisel seisukohal: «Meil küll mingit eriti suurt tungi arsti juurde ei ole, olukord on samasugune kui alati sügis-talvisel haigestumiste hooajal,» hindas ta teema ülepaisutatuks.

Nii palju on Pirita perearstikeskus ümber korraldanud, et eile suunati haiged eraldi ruumi tohtri vastuvõtule, nii et nad terveteha kokku ei puutuks.

Arbeiter ütles, et ei kujuta ette, kust leitaks eraldi polikliiniku jaoks ruumid ja personal. «Kuulsin, et plaanis on tööle kutsuda tudengid, aga need haigestuvad haiguskoldesse tulles ja viirustega kokku puutudes kohe ise, oleme seda küll näinud,» lausus ta.

Samas pidas ta võimalikuks sel juhul haiglatest palgata puhkusele saadetud meedikute rakendamist. «Ma ei oska teiste kohta öelda, aga meie saame hakkama, ehk ainult selgitamist on rohkem, sest inimesed on igasuguste juttudega ära hirmutatud,» lausus Arbeiter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles