Tallinna ja Harjumaa koolides hakkab suur haigustelaine üle minema

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Suur haigustelaine hakkab Tallinna koolides üle minema ja puuduvate laste hulk on taas tavapärane, ent Harjumaal liigub haiguspuhang veel sammhaaval mööda koole.

«Suuremad haiguspuhangud on Tallinnas möödas,» ütles Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula. «Lapsed hakkavad kooli tagasi tulema.»

Haridusamet on koolijuhtidega pidevas kontaktis ja hoiab end olukorrga kursis. Koolijuhtide sõnul on puudujate arv oluliselt vähenenud, olukorra paranemist oli näha juba eelmisel nädalal. Praegu ei ole haiguspuhangu tõttu suletud enam ühtegi Tallinna kooli.

25. novembril oli Tallinna koolidest puudujaid 11 602 ehk ligi neljandik õpilaste arvust, kuid suurel osal neist ei olnud puudumise põhjus haigus. 

Pajula tõdemust kinnitasid ka koolijuhid. Vanalinna hariduskolleegiumis, kus eelmisel nädalal oli suure hulga puudujate tõttu põhikooli osa suletud, käib õppetöö jälle täie hooga.

«Haigete laste arv väheneb iga päevaga,» kinnitas ka Mustamäe gümnaasiumi õppealajuhataja Harlet Arismaa. Neist, kes eelmisel nädalal puudusid, on tema sõnul praeguseks koju jäänud vähem kui pool.

Ka Viimsi kooli väike maja ehk 2.- 3. klassid, mis eelmisel kolmapäeval töö lõpetasid, sest puudus juba ligi pool lastest, jätkavad õppetööga. «Paistab, et seekordne puhang taandub,» tõdes Viimsi kooli direktor Leelo Tiisvelt. «Üha rohkem lapsi tuleb kooli ja uusi haigestumisi on vähem.»

Tiisvelti sõnul on ka õpetajad terveks saanud. Sajast õpetajast on tõbised hetkel ainult kaks. «Väga loodame, et äkki saab jõulupeod kenasti ära pidada,» ütles Tiisvelt.

Harju maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna haridus- ja kultuuritalitsuse peaspetsialist-inspektor Sirje Luide tõdes, et osa Harjumaa koole on haiguslainest juba väljunud, mõnedes on puudumiste kõrghetk, aga mõnesse pole nakkused veel jõudnudki. Näiteks peab Turba gümnaasium tema sõnul õppetöö osaliselt katkestama. Väike Pikavere põhikool on aga seni jäänud haigustest suuresti puutumata.

Ka Harjumaal Raasiku põhikoolis on normaalne sügistalvine seis taastunud. Kooli kodulehel olev puudumiste tabel näitab, et kõige rohkem, 63, oli puudujaid möödunud kolmapäeval. Sealt edasi on toimunud selge vähenemine ja täna oli koolist koju jäänud ainult 17 õpilast.

Raasiku põhikooli direktor kohusetäitja Kadri Viira tõdes, et haigus liigub üle koolide lainena ning Raasiku paistab olevat lainest välja jõudnud. Kuna Eesti esimene uue gripi tüsistustesse surnu oli just Raasiku põhikooli 7. klassis õppinud poiss, oli Viira sõnul lastel sellega seoses eelmisel nädalal palju hirmu. Palju oli haigeid lapsi, kuid hulga oli ka neid, kes haigusehirmus igaks juhuks koju jäid. Seda võimaldati kokkuleppel lapsevanematega.

«Aga nüüd võtame õppematejali juba tasapisi tihendatult edasi,» ütles Viira. «Elu läheb edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles