Liinibussid jäävad teeremondi tõttu praamilt maha

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaale sõitev praam.
Saaremaale sõitev praam. Foto: EGERT KAMENIK/PM/SCANPIX BALTICS

Suviste teeremontide tõttu teevad Tartu-Kuressaare bussid paarkümmend kilomeetrit pikema ringi ning jäävad praamile jõudmisel ajahätta. Suve hakul seisid sama murega silmitsi ka Tallinna-Kuressaare liinil sõitvad bussijuhid.

«Ma küll püüan, et jõuaks ikka õigeks ajaks kohale, aga väga raske on,» lausus Sebe bussijuht Toomas, kes oma perekonnanime ei soovinud avalikustada ajalehele Meie Maa.

Bussijuhi sõnul teeb ta teeremontide tõttu 20 kilomeetri pikkuse ringi, kuid ümbersõitudele vaatamata peab ta püsima tavapärases sõidugraafikus.

Mandril ei ole bussijuhi sõnul hullu, kui buss pisut hiljaks jääb, kuid Saaremaa liinil ei saa isegi mitte väikest hilinemist lubada, sest praam ei oota graafikust maha jäänud bussi.

«Kui buss jääb hiljaks, jääb ta praamist maha ja kogu lugu. Selge on see, et praam ei jää bussi ootama,» ütles AS Sebe juhatuse esimees Hugo Osula.

Bussifirma juhi kinnitusel ei hakata teeremontide pärast bussigraafikut ümber tegema, kuna tegu on ajutise murega ning hiljem peaks väljumisaja vanale ajale tagasi tõstma.

Bussijuht Toomas aga märkis, et graafiku muutmisest oleks palju abi. Kui liiklus on tihe ja piletimüügiks kulub mõnes kohas kauem aega, läheb praami peale jõudmine alati väga napilt, rääkis bussijuht.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles