Saaremaa prügilat plaanitakse Pihtla valda

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügimägi..
Prügimägi.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui suletava Kudjape prügila asemele Saaremaale üldse kunagi uus prügiladustamiskoht rajatakse, tuleb see Pihtla valda Sauaru teeristi lähedusse.

Kudjape prügila suletakse täpselt aasta pärast juulis. 1. juuliks valmib prügila läheduses uus jäätmejaam, kuid kogu Saare maakonnas tekkiv ja sorteerimisele mittekuuluv prügi veetakse edaspidi Paikuse prügilasse Pärnumaal, kirjutab Meie Maa.

Hinnanguliselt on aastane Paikuse prügilasse veetav kogus 4000 tonni. Otsus Saaremaale prügiladestusala rajamise või mitterajamise kohta tehakse alles pärast seda, kui on selge, et see on kõige otstarbekam investeering.

Saaremaa Omavalitsuste Liit saatis aga eelmisel nädalal keskkonnaministeeriumile kirja, milles viitas, et esialgu plaaniti uut prügilat praegusele kohale, kuid lennuamet ei olnud sellega nõus.

«Tõenäoline prügila asukoht on Sauaru teeristi läheduses Pihtla vallas,» kirjutas SOLi esimees Raimu Aardam.

Saaremaa Prügila OÜ juhatuse esimees Mihkel Paljak ütles, et tegemist on piirkonnaga Kuressaare-Kuivastu maantee ääres Reo ja Masa küla piiril linnast umbes 12 kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles