Viljandi noored näitlejad taltsutavad tõrksat

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel suvel võib paljudes Eestimaa paikades näha ringi tuiskamas rõõmsat ja värvikat teatritruppi, sihtpunktideks vabaõhulavad, sageli just sellised, mida suured teatrid pahatihti endale mänguplatsiks ei vali.

Ugala kirjandustoimetaja Helle Leppiku sõnul on tegu Ugala egiidi all ringi reisiva Viljandi Kultuurikolledzhi teatritudengite trupiga, kes on oma juhendaja professor Kalju Komissarovi käe all etendamas William Shakespeare’i surematut komöödiat «Tõrksa taltsutus». 16. augustil kell 19 jõuavad nad Elva laululavale. «Komissarovi lavastuses näeme hoogsalt laulmas, tantsimas, mängimas ja elavat muusikat tegemas enam kui kahtkümmet noort näitlejat,» rääkis Leppik. Lavastuse loojaiks on lisaks lavastajale Peeter Konovalov muusikajuhina, Mall Noormets koreograafina ja Krista Tool kunstnikuna, lisas Leppik. Lavaloo aluseks on Shakespeare’i üks kõige naljakamaid komöödiaid tigedast ja tõrksast naisest ja teda taltsutama hakkavast mehest ning lõpuks nende vahel puhkevast tõelisest armastusest. Leppik märkis, et vaatajad tunnevad ilmselt ka sama näidendi põhjal loodud muusikali «Suudle mind, Kate», mille muusikalisi motiive on kasutatud ka selles lavastuses. Nooruslik ja hoogne «Tõrksa taltsutus» on suunatud eelkõige tänapäeva noortele, ent kindlasti ka nende vanematele – käib ju jutt eelkõige keerukatest inimsuhetest ja armastusest. Mida teevad noored, kes üritavad lapsepõlvest lahti ütelda ja ise omadega hakkama saada? Mis osa on nende saatuses kaasa rääkida lapsevanematel? Naise ja mehe armu- ja eluvõitlus, vanemate ja laste suhted on igipõline teema. Näidendi tegevus on lavastaja ja noorte näitlejate poolt toodud Itaaliast «siia ja praegu» ning inimhinge sõlmküsimusi lahendatakse kultuurilisi tsitaate ning tänapäevaseid teemasid kaasates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles