Saaremaal elav lammas peab ennast hobuseks

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammas
Lammas Foto: Reuters / Scanpix

Mustjala külje all Vanakubja külas elab üks isevärki lammas, kes leidis Kooli-Kopli ratsatalust endale sõbrad hobuste näol.

Taluperemees Jorma T. Ihalainen räägib, et sai nüüd juba kolmeaastase lamb Piri-Piri endale Soomest, kus lammas ja sealne koer ei saanud omavahel eriti kenasti läbi, kirjutab Oma Saar.

Mälestuseks karmidest aegadest ja koera katki näritud liigestest hoiab Piri-Piri siiani tagumist jalga kuidagi veidralt poolviltu.

Tulnud Saaremaale, hakkas Piri-Piri hobuste juurde hoidma. «Ta tuli üksi. Üksi on kurb olla. Siis võttis ta selle hobuse kohe sõbraks. Hobusele meeldis ka,» kirjeldab peremees loomade sõpruse saamislugu. Seda, et mõni nendest loomadest lambale kabjaga äigaks, ei ole vaja tal karta.

Peremees ise nimetab ka loomast rääkides lammast korduvalt hobuseks.
«Hobune ei löö teda kunagi,» kinnitab peremees Jorma. Piri-Piri elab koos hobustega tallis, sööb nendega koos kaeru ja uitab koos koplis.

Kui peremees hobuseid kuhugi kaugemale viima läheb, siis pannakse lambale nöör kaela ja jalutatakse temaga nagu koeraga.

 

Siiski võib vahel juhtuda, et ennast vastu hobuste jalgu sügav Piri-Piri hakkab neile närvidele käima. «Kui hobune on sellest tüdinud, tõstab ta lamba üles ja raputab,» räägib Jorma.

 


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles