Maaomanik sõdib teatrimehe mälestuskiviga

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theodor Altermanni mälestusmärk rüvetatuna ja siltidega piiratuna.
Theodor Altermanni mälestusmärk rüvetatuna ja siltidega piiratuna. Foto: Raigo Pajula

Maaomaniku võitlus teatrimees Theodor Altermanni mälestuskiviga Raplamaal Kohila vallas kipub lõppema sellega, et kivi paigutatakse mujale.


Nõukogude ajal paigaldatud ja maade tagastamise ajal pronksivaraste kartuses plaadita olnud mälestuskivi on pidanud pärast taasavamist 2006. aastal kogema isevärki protesti - küll on seda värviga soditud, küll tähistatud ligipääsu keelavate siltidega ning tänavu kevadel vedas keegi Rapla- ja Harjumaa piiril tee äärde jääva mälestuskivi ette kaks suurt langetatud puud, kirjutab Maaleht.

Oletamisi seostavad ümberkaudsed kivi vastu suunatud aktsioone maaomanikuga, ent see ei ole tõendatud ja ka maaomanik Villem Raudveret esindav tütar ei soovinud kiviga peetavaid võitlusi telefonitsi kommenteerida, suhtudes huvitundmisesse vaenulikult.

Valla pressiesindaja Eeva Kumbergi sõnul kohtusid maaomaniku lapsed juuni alguses Kohila vallavalitsuse töötajatega ja avaldasid soovi vabaneda mälestuskivist, mis asuvat nende hinnangul krundi kõige ilusamas paigas, ning praeguseks on kivi äravedamise paberimajandus käima lükatud.

Angerja-Pahkla haridusseltsi juhi Eha Seppingu jutu põhjal võib oletada, et protesti võis vallandada maaomanikuga mitte arvestamine - kui mälestuskivi uue plaadiga taasavati, ei pühendatud asjasse vahepeal tekkinud maaomanikku.

Loe lisa!

Altermanni mälestuskivi tekitab jätkuvalt pingeid

Altermanni kivi seisab valel kinnistul

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles