Seagripi nõuandetelefonile Soomes tuleb viiendiku senisest kõnetulvast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripiravim Tamiflu
Seagripiravim Tamiflu Foto: PA Wire /Scanpix

Soomes tegutsevale seagripialasele infotelefonile helistatakse oluliselt vähem kui mõni nädal tagasi - seagripi kõrghetk on paljudes piirkondades möödas.


Sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi teatel helistab nõuandetelefonile nüüd 20 inimest päevas, mõni aeg tagasi tuli aga koguni sada kõnet päevas, vahendas Kaleva.

Nõuandenumbril vastatakse üldistele gripiviirust puudutavatele küsimustele.

Soomes lahvatas A/H1N1 epideemia esmalt Lapi läänis ja hakkas seejärel vaikselt riigi lõunaosa poole liikuma, vahendas YLE.

Tänase seisuga on seagripi tagajärjel surnud 17 inimest. Värskeim juhtum fikseeriti Lääne-Soome läänis
Varsinais-Suomi maakonnas täna, kui suri 53-aastane mees.

Turu ülikooli keskhaigla (TYKS) valvearsti juurde tuli viimase 24 tunni jooksul gripisümptomitega kümme inimest, neist haiglasse pandi kolm.

TYKSis ravitakse praegu kuut inimest, kellele on pandud seagripidiagnoos. Neist viis on intensiivravi osakonnas.
Lisaks neile on haiglas veel viis gripipatsienti, kel arvatavasti on uus gripp A/H1N1. Neist kolm on intensiivravi osakonnas.

«Kindlaid märke H1N1-epideemia taandumisest Varsinais-Suomis veel ei ole,» tõdes TYKSi nakkushaiguste eriarst Harri Marttila.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles