Pahandusse sattunud advokaat Lust selgitas juhtunu tagamaid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaat Mare Lust.
Advokaat Mare Lust. Foto: Liis Treimann

Tuntud vandeadvokaat Mare Lust, kes on oma 30 aasta pikkuse karjääri jooksul osalenud tuhandete inimeste abielude lõpetamises, vara jagamises ja laste hooldusõiguse määramises, valgustas ETV saates «Pealtnägija» teda advokatuuri aukohtusse viinud tüli tagamaid.

Lusti sõnul on 16. septembril Harju maakohtu Kentmanni tänava tsiviilkohtus skandaaliga päädinud juhtumil aastaid kestnud eellugu, kus oma elukaaslast ahistanud mees võttis lisaks naise uuele perele sihikule ka tema advokaadi, kirjutas ERR Uudised.

«Ta tahab mind hävitada. Tema leiab, et tema probleemides olen süüdi mina, aga mina ei ole süüdi. See on tema enda elu. Tihtipeale arvatakse, et kui nüüd advokaat läheb ära mängust, et siis hakkab paremini minema,» nentis Lust.

Lusti väitel on tüli teine pool saatnud talle telefonile «igasuguseid» asju ja jälitanud teda tänavatel koduni välja. «Ma võiks pöörduda igale poole, aga ma ei taha. Ta määrib mind veel rohkem ära ja ma ei taha tema reklaami ka,» ütles Lust.

Lust kinnitas «Pealtnägijale», et teda 10. detsembril toimuv advokatuuri aukohus murelikuks ei tee.

Advokatuurile esitatud kaebuse kohaselt oli Mare Lust elatusraha kohtuvaidluses ühe poole esindajana vastustajat ähvardanud. «Raibe! Ma annan sulle niimoodi, et sa raisk sured ära!,» ütles Lust teda mobiiltelefoniga filminud mehele.

Tüli teine pool Reigo Väli keeldus intervjuust, kuid märkis, et «kui Lusti jutust pool uskuda, oled poolega petta saanud».

Mare Lust on advokatuuri liige alates 1979. aasta 21. augustist ning vandeadvokaat alates 1992. aasta 20. veebruarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles