USA ulmekirjanik: Marss on meie saatus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marss
Marss Foto: AP / Scanpix

Inimkonnal on ette määratud koloniseerida Marss, ütles ameerika ulmekirjanik Ray Bradbury läkituses Mehhiko raamatulaadale.

«Me ei oleks tohtinud lahkuda Kuult. Oleksime pidanud sinna jääma,» ütles 89-aastane kirjanik, kelle sõnul olnuks inimestel Kuu näol baas, kust päikesesüsteemi kaugemaid piirkondi ja Marssi uurida.

«Marss on meie saatus,» ütles Bradbury esmaspäeva õhtul videoühenduses Guadalajara raamatumessiga. «Me peame minema Kuule tagasi, rajama sinna jaamad ja minema Marsile ning looma sinna tsivilisatsiooni ja saama marslasteks.»

«Fahrenheit 451» ja «Marsi kroonikate» autor kõneles raamatusõpradele oma Los Angelese kodust, vastates küsimustele oma varasema elu kohta. Nii mäletab kirjanik väidetavalt, kuidas ta 1920. aasta 22. augustil ilmale tuli ja kuidas ta viis päeva hiljem ümber lõigati.

Bradbury ütles noortele, et ülikooli ei tasu minna, õppida tuleks raamatukogudes, kus tema ise veetis lapsepõlve, sest isal ei olnud raha, et teda koolitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles