TTÜ Avatud ülikooli uus juht on endine ETV peadirektori kohusetäitja Tiina Kangro

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates uue õppeaasta algusest juhib Tallinna Tehnikaülikooli Avatud ülikooli Eesti Televisiooni (ETV) haridusprogrammide peatoimetajana ja peadirektori kohusetäitjana töötanud Tiina Kangro.

Tallinna Tehnikaülikooli Avatud ülikoolis peab uus juhataja tööpõldu väga laiaks, pidades üheks peamiseks prioriteediks avatud hariduse ja elukestva õppe ideede ülikooliliinis väljaarendamist. TTÜs olevaid õppimisvõimalusi peab Kangro vajalikeks avatud õppe professionaalseks väljaarendamiseks. «Laiemas perspektiivis on oluline, et kõik Eesti kõrgkoolide avatud ülikoolid ühendatakse ühtselt toimivaks võrgustikuks.» Kangro lõpetas Tartu Ülikooli 1984. aastal inglise filoloogina ja 1991. aastal ajakirjanikuna. 1992. aastal viibis ta pooleaastasel televisiooni ja raadio haridusprogrammide tootmist puudutaval koolitusel Hollandi Ringhäälingu Rahvusvahelises Õppekeskuses. Aastatel 1986 - 2001 töötas Kangro Eesti Televisioonis, olles suurema osa sellest ajast ametis haridusprogrammide peatoimetajana, 1998. aastast telejaama programmidirektori ametikohal ning sealt edasi ETV peadirektori kohusetäitjana. Peale Eesti Televisioonist lahkumist asutas Kangro ETV-d ja ülikoole ühendava meediaharidusprogrammide tootmisele spetsialiseerunud ettevõtte Haridusmeedia, mida Kangro peab teletööd ja ülikoolide poolt pakutavat avatud õpet ühendavaks sillaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles