Eesti hakkab seagripi vastu vaktsineerima ülejärgmisel nädalal

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Вакцина против нового гриппа.
Вакцина против нового гриппа. Foto: AFP / Scanpix

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet ütles, et kui kõik läheb hästi, saab Eesti uue gripi vastu riskirühmadesse kuuluvaid inimesi vaktsineerima hakata ülejärgmisel nädalal. Kokku on tellitud 250 000 doosi vaktsiini.


Tänaseks on kindlaks määratud ka riskirühmad, keda vaktsineerima hakatakse. Esmajärjekorras saavad kaitsesüsti apteekrid, tervishoiu- ja sotsiaaltöötajad ning piirivalve lennusalga töötajad, kes kõik haigetega kokku võivad puutuda. Seda gruppi on laiendatud meditsiinitudengitega.

Riskirühma kuuluvad ka lapseootel naised, naised kuue kuu jooksul pärast sünnitust, poole kuni kahe aasta vanused lapsed ning lapsed ja täiskasvanud, kes põevad kroonilisi või immuunpuudlikkusega kaasnevaid haigusi.

Normeti sõnul teavad inimesed oma haigusi ise ja nendega on kursis ka perearst. Ta lubas, et mingeid tõendeid kelleltki ei nõuta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles