Infojulgeolekut kindlustab kõige paremini kodanikuühiskond

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo kõneleb konverentsil teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni strateegiast ja sellega seotud väljakutsetest.
Jaak Aaviksoo kõneleb konverentsil teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni strateegiast ja sellega seotud väljakutsetest. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti rahvuslikku infojulgeolekut kindlustab kõige paremini kodanikuühiskond, tõdeti tänasel infojulgeoleku foorumil.

Laulva revolutsiooni ajal olid kõigil - ka väga paljudel siinsetel muulastel - ühised väärtused ja igatsus vaba maa järele, kuid paraku on Eestis just kodanikuühiskond kujunenud aeglaselt, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Oma maad, oma keelt ja kultuuri hindav kodanik on aga parim sõdur rahvusliku identiteedi vastu suunatud infosõjas

Kaitseminister Jaak Aaviksoo on veendunud, et infosõda meid ei hävita, kui igal inimesel ja ka riigil on olemas infosõja taktika ja strateegia.

«Me peaksime verbaalselt vaoshoitumalt ajama oma asja, tegutsema siin Eestis ja oma sõpradega sellisel moel, et me järk-järgult kasvatame usaldust oma praktiliste tegudega ning peaksime vähem väitlema nendega, kes provotseerivad,» rääkis kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles