Sel aastal jõuab Eestisse 150 000 doosi seagripivaktsiini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripivaktsiin Pandemrix
Seagripivaktsiin Pandemrix Foto: AFP / Scanpix

Sotsiaalministeeriumi teatel jõuab kümmekonna päeva jooksul Eestisse 150 000 doosi gripi H1N1 vaktsiini, mida on veidi üle poole tellitust.

Sotsiaalministeeriumi asekantsler Ivi Normet ütles pressiesindaja vahendusel BNS-ile, et sel aastal jõuab Eestisse 150 000 doosi vaktsiini ning ülejäänud 100 000 doosi tarnitakse jaanuaris-veebruaris.

Normeti sõnul jõuab esimene kogus vaktsiini kohale hiljemalt 15. detsembriks ning seejärel alustatakse ka vaktsiini väljajagamist ja sihtgruppide vaktsineerimist. Selline ajagraafik tuleneb tema sõnul sõlmitud lepetest.

Algselt lootis ministeerium vaktsiini kätte saada 7. detsembriga algaval nädalal ning alustada riskigruppide vaktsineerimist nädal aega hiljem.

Eesti ostab 100 000 doosi Pandemrixit ravimifirmalt GlaxoSmithKline ja 150 000 doosi Celvapani firmalt Baxter. Valitsus on andnud seagripivaktsiini ostmiseks 20 miljonit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles