Kahte noorukit süüdistatakse narkoäris

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiinipakk
Amfetamiinipakk Foto: Politsei.

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab 21-aastast Valeriyd ja 18-aastast Daniili narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ning salakaubaveo katses.

Valeriyle on lisaks esitatud süüdistus ka narkoaine edasiandmises nooremale kui 18-aastasele isikule.

Selle aasta jaanuari esimesel poolel said vennad Valeriy ja Daniil Narva linnas kohtueelse uurimise käigus tuvastamata isiku käest kolm kilepakendit, igas pakis oli ligi kilo amfetamiini. Ühe paki ainega andis Valeriy oma vennale Daniilile, kes oli sellel ajal veel alaealine.

Viru Ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Antti Aitseni sõnul ei olnud vendade eesmärgiks ainet Narva linnas levitada, vaid nad üritasid seda samal päeval üle piiri Venemaale toimetada.

Valeriy oli ühe piiriületuse ajaks paki narkoainet peitnud enda kandekotti ja teise riiete alla. Daniil oli tema käes olnud kilose paki amfetamiiniga peitnud oma riietesse. Narkootikume üle piiri vendadel siiski ei õnnestunud toimetada, kuna tollikontrolli käigus see avastati ja võeti ära.

11. jaanuaril võeti nad kohtueelse uurimise ajaks vahi alla.

Valeriyle ja Daniilile esitati süüdistus narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus grupiviisilises käitlemises, s.o omandamises, valdamises, edasiandmises ja veos ja vastava kohustusliku dokumendita narkootilise aine grupiviisilise toimetamise katses üle Euroopa Ühenduse tolliterritooriumi piiri ja riigipiiri.

Valeriyle esitati süüdistus ka täisealise isiku poolt narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus edasiandmises nooremale kui kaheksateistaastasele isikule.

Mõlemad noormehed on varem kriminaalkorras karistamata.

Karistusseadustik näeb narkootikumidega seotud süütegude eest, milles noorukeid süüdistatakse, karistusena ette kuni viieteistkümneaastase vangistuse, salakaubaveo eest aga kuni kümneaastase vangistuse.

Kriminaalasja menetles maksu- ja tolliamet.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles