USA Istanbuli saatkonda tabanud rünnaku taga võib olla Al-Qaeda

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA saatkonda Istambulis tabanud rünnakus sai surma kolm politseinikku ja kolm ründajat.
USA saatkonda Istambulis tabanud rünnakus sai surma kolm politseinikku ja kolm ründajat. Foto: AFP / Scanpix

Ameerika Ühendriigid teatasid eile, et nad ei kinnita ega lükka ümber teateid, nagu lasuks vastutus USA konsulaati Istanbulis tabanud rünnaku korraldamise eest terrorivõrgustikul Al-Qaeda.

Türgi telekanali NTV uudistesaates varem avaldatud teadete kohaselt kahtlustas Türgi politsei kuus inimelu nõudnud rünnaku korraldamises Al-Qaedat, kuid USA välisministeeriumi esindaja Sean McCormack kinnitas, et nii uurimise algul on vara midagi kindlalt väita.

«Me teeme Türgi valitsusega jätkuvalt jõupingutusi, et rünnaku korraldajad kindlaks teha,» ütles McCormack ning kinnitas, et kahe riigi koostöö terrorismivastases võitluses jätkub, vahendab Reuters.

Türgi siseminister Besir Atalay ütles AFP-le, et politsei on tuvastanud ründajate isikud, kuid ei soovi uurimise salastatusele viidates üksikasju täpsustada.

Al Jazeera andmetel on Türgi politsei rünnaku tõttu vahistatud kaks inimest, kuid pole siiani suutnud tabada neljandat rünnakus osalenud isikut, kel õnnestus autoga sündmuskohalt põgeneda.

Neli inimest ründasid eile USA diplomaatilise esinduse kompleksi Istambulis. Politsei ja saatkonna turvatöötajatega tekkinud tulevahetuses sai surma kolm politseinikku ja kolm ründajat.

Siiani pole üksi organisatsioon vastutust rünnaku eest endale võtnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles