Alanud raamatunädalale kogunes rohkelt huvilisi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahvusraamatukogus toimub traditsiooniline jõulukuu raamatunädal, kus enam kui 60 kirjastust pakuvad raamatuid.
Eesti Rahvusraamatukogus toimub traditsiooniline jõulukuu raamatunädal, kus enam kui 60 kirjastust pakuvad raamatuid. Foto: Toomas Huik.

Üle 60 kirjastuse tõi oma raamatud müüki rahvusraamatukogus toimuvale traditsioonilisele jõulukuu raamatunädalale, kus hoolimata raskest majandusolukorrast tungles esimestel tundidel rohkelt huvilisi.

Kirjastustele on tänavune aasta olnud raske - esiteks raamatute käibemaksu tõus, teiseks üleüldine raske majanduslik olukord. Võib öelda, et kirjastusturg on korrastunud, müüginumbrid langenud ja oma tegevust mõeldakse põhjalikumalt läbi, kuid raamatuid ilmub sellegi poolest väga palju ja ostetakse muidugi ka, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Seekordse kirjandusfoorumi teema on Eesti kirjanduse märgatavus ühiskonnas. Ühest küljest pole veel kunagi varem olnud nii palju eesti keeles kirjutavaid inimesi, teisalt on kirjandus muutunud üheks mänguks paljude seas, nagu poliitika või äri, ütles kirjanik Jürgen Rooste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles