Kolmandik inimestest kogeb raskusi arvete maksmisel

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vähemalt osalisi makseraskusi arvete tasumisel möönis 31 protsenti Eesti kodanikest, selgub Eurobaromeetri uuringust.

Võrreldes eelmise aasta kevadega pole makseraskusi kogenud inimeste hulk siiski muutunud. Seejuures täielikult nõustus väitega makseraskustest 9 protsenti ja pigem nõustus 22 protsenti küsitletutest. 68 protsenti elanikest aga ei nõustunud sellega, et neil oleks oma arvete maksmisega kuu lõpus probleeme.

Makseraskusi kuu lõpus tõid keskmisest sagedamini välja naised (36 protsenti), 40-45aastased (36 protsenti), madalama haridusrühma esindajad (36 protsenti), üheliikmeliste leibkondade esindajad (39 protsenti) ja Virumaa elanikud (41 protsenti).

Euroopas tervikuna kogevad kuu lõpus raskusi vähemalt osa oma arvete maksmisel ligi pooled kodanikest (47 protsenti). Seejuures on olukord vanades ja uutes liikmesriikides üsna sarnane: makseraskusi möönsid 45 protsenti vanade ja 53 protsenti uute liikmesriikide kodanikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles