Valitsus nimetas ametisse kolm maavanemat

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Pärnu maavanem Andres Metsoja.
Uus Pärnu maavanem Andres Metsoja. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Valitsus otsustas regionaalminister Siim Kiisleri ettepanekul nimetada täna Harju maavanema ametisse Ülle Rajasalu, Pärnu maavanema ametisse Andres Metsoja ja Rapla maavanema ametisse Tiit Leieri.


Harju ja Rapla maavanemad nimetatakse ametisse alates 21. detsembrist 2009 ning Pärnu maavanem alates 1. jaanuarist 2010, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Seaduse kohaselt nimetab valitsus maavanema ametisse regionaalministri ettepanekul viieks aastaks. Enne seda tutvustab regionaalminister maavanemakandidaati maakonna kohaliku omavalitsuse üksuste liidu üldkoosolekule ning kuulab ära üldkoosoleku arvamuse.

Maavanem esindab maakonnas riigi huve ning hoolitseb maakonna tervikliku ja tasakaalustatud arengu eest, juhib maavalitsuse tööd ning annab oma tegevusest aru regionaalministrile.

Senise Harju maavanema keskerakondlase Värner Lootsmanni vabastas Kiisler hiljuti ametist koostöö mittelaabumisele viidates. Lootsmann on pidanud põhjendust otsitud ettekäändeks ning vaidlustas selle halduskohtus. 

Pärnu maavanema tool jäi tühjaks seetõttu, et senine maavanem Toomas Kivimägi kandideeris kohalikel valimistel ning on nüüdsest uus Pärnu linnapea.

Rapla maavanema tool on tühi aga seetõttu, et endise maavanema Tõnis Blanki (Rahvaliit) viieaastane ametiaeg sai augustis ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles