Koolireformi eelnõu muudatuste esitamise tähtaega pikendati

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Kultuurikomisjon pikendas täna riigikogus terava kriitika alla langenud põhikooli- ja gümnaasiumiseadusele muudatuste esitatamise tähtaega esialgse homse asemel 15. jaanuarini.

Kultuurikomisjoni esimees sotsiaaldemokraat Peeter Kreitzberg ütles, et oodata on väga palju muudatusettepanekuid. Tema sõnul tuleb kindlasti loobuda 120 õpilase miinimumnõudest gümnaasiumis. «Sageli pole ju probleem mitte õpilaste, vaid õpetajate arvus,» ütles ta.

«President on on ka saanud inimestelt väga palju kirju ja on suhteliselt murelik,» tõdes Kreitzberg.

Kreitzbergi sõnul on põhikooli ja gümnaasiumi lahutamine eelnõu kõige probleemsem osa. Ta ütles, et üks võimalus on võtta ülejäänud seadus kiiresti vastu ja jätta lahutamise osa välja.

Haridus- ja teadusministeerium peaks Kreitzbergi hinnangul selgelt defineerima, mida tähendab gümnaasium, millised on õpetajad ja milline õppekava. «Siis peaks olema üsna kerge kontrollida, kas üks või teine gümnaasium suudab tingimusi täita või mitte.»

Kreitzberg ütles, et homme kohtuvad eelnõu arutamiseks uuesti sotsiaaldemokraadid, rohelised ja Rahvaliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles