Muhulased tõstsid mässu vastsete vallajuhtide vastu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu- ja Saaremaa vahel asuv Väikse väina tamm.
Muhu- ja Saaremaa vahel asuv Väikse väina tamm. Foto: Raigo Pajula

Hiljuti ametisse nimetatud Muhu uus vallavalitsus seisab silmitsi usalduskriisiga, kuna üleeile otsustas sadakond muhulast jätta valla juhtide tulevikuplaanid lõpuni kuulamata ja marssis saalist välja.

Järgmise nelja aasta plaane allasutuste töötajatele ja kohalikele elanikele tutvustada soovinud vallavanem Peeter Laum ja vallavalitsuse liikmed Toomas Kuusk ning Helena Erik jäid Liiva põhikooli saali üksinda, sest kogu kuulajaskond lahkus demonstratiivselt saalist, kirjutas Meie Maa.

«Tegelikult oleks võinud iga asja pärast välja jalutada, mis nad pakkusid,» kinnitas anonüümsust palunud valla allasutuse töötaja. «Mitte keegi poleks saanud jääda saali edasi kuulama, arvestades sellist esinemisviisi ja -maneeri nagu Toomas Kuusk viljeles. Sisuliselt ei antud allasutuste töötajatele sõna ega aega vastuväideteks või need katkestati lihtsalt ära. Kuna see kokkusaamine ei andnud lootust, et inimestesse inimlikult suhtutakse, polnud mõtet seal edasi olla. Saime aru, et valla juhtkonnale on esmatähtis eelarve, mitte inimesed.»

Kokkusaamise puändiks kujunes aga valla juhtkonna idee rakendada Muhus tasulist parkimist. Millal, kus täpselt ja kuidas see toimuma hakkab, jäi siiski ähmaseks.

Ligi sadakonnal kuulajal sai pärast umbes kaks tundi kestnud plaanide tutvustamist mõõt täis ja nad marssisid saalist välja.

Muhu vallavanem Peeter Laum palus maakonnalehel küsimused saata oma meiliaadressile, kuid eilse tööpäeva lõpuks polnud vastuseid laekunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles