Tallinnas hakkab pileteid kontrollima Falck Eesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates märtsist hakkab Tallinna taksojuhte ja ühissõidukites pileteid kontrollima turvafirma Falck Eesti AS, kes pakub linnale senisest 700 000 krooni odavamat teenust, teatas Raepress.

Transpordi- ja keskkonnaamet koondab alates 7. märtsist kuus kontrolöri, kellele makstakse hüvitist, lähtudes nende avaliku teenistuse staažist, kokku 140 000 krooni.

30 koosseisuvälist piletikontrolöri töötavad tähtajalise lepinguga kuni 28. veebruarini ja nende lepinguid ei pikendata.

Abilinnapea Toomas Vitsut ütles, et selle otsusega lahendas linn mitu probleemi, sealhulgas sõitjate turvalisuse. Kõik bussijuhid saavad tema sõnul ühe-numbri-mobiiltelefoni, millega saab hädaohu korral kiiresti abi kutsuda.

Sama lepingu raames hakkab ka linna taksokontroll patrullima Falcki patrullautoga ja turvaliselt, mis teeb taksokontrolli töö tõhusamaks.

«Kui seni läks kontrolöride ülalpidamine linnale maksma 4,6 miljonit, siis tulevikus loodame hakkama saada 3,9 miljoni krooniga,» lisas Vitsut. (PM Online)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles