Lukas läheb õppekavadega riigikogust mööda

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunniplaan.
Tunniplaan. Foto: Margus Ansu

Haridusminister Tõnis Lukas eraldas haridusreformist riiklikud õppekavad kui kõige kiireloomulisema tüki ning plaanib need valitsuse toel riigikogust mööda minnes vastu võtta. 

Lukas on oma sõnul ise võidelnud selle eest, et õppekavade üldosa riigikogu heakskiidu saaks, kuid leiab nüüd, et seda ei saa jätta sõltuma parlamendis toppama jäänud põhikooli- ja gümnaasiumiseadusest.

«Me ei saa enam oodata seaduse vastuvõtmiseni, sest see on viibinud. Õppekava arendus vajab edasiliikumist,» rääkis Lukas haridusministeeriumi pressikonverentsil.

«Kuna riigikogu ei ole muutnud seadust, nagu me oleme arutlustes ette pannud, teeme ettepaneku kehtiva seaduse alusel kehtestada uued õppekavad valitsusel.»

Tema sõnul tuleb õppekavade juurutamiseks hakata ette valmistama õpikuid ja muid materjale, tuleb koolitada õpetajaid ning käivitada teisi mahukaid protsesse. «See on pikk protsess ja rakendusperiood on küllalt pikk. Eesti kool ei saa enam rohkem oodata.»

Sel nädalal valitsusasutustele lõplikule kooskõlastusringile saadetud õppekavad tahab Lukas panna järgmise aasta alguses valitsuse päevakorda. Kui ministrid määrused heaks kiidavad, saabki hakata neid ellu viima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles