Keskkonnaministeeriumis on aastaga kaotanud töö 82 inimest

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Vabariigi valitsuse poolt mitmes laines ette võetud eelarvekärbete tulemusel on keskkonnaministeeriumis pisut enam kui aastaga koondatud 82 töötajat.

2009. aasta algses eelarves oli ministeeriumil personalikulusid ette nähtud 93 miljonit krooni, kuid aasta jooksul vastu võetud kaks negatiivset lisaeelarvet vähendasid seda numbrit 78,5 miljoni kroonini. Eelmisel nädalal riigikogus heaks kiidetud 2010. aasta eelarves vähenevad personalikulud veelgi 74,8 miljoni kroonini.

«2010. aastal ei ole plaanis ministeeriumis ametikohti vähendada, kuna veel väiksema koosseisuga on väga keeruline ministeeriumile pandud ülesandeid täita,» märkis keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Brita Merisalu. «Personalikulude vähenemisega toimetulekuks on lisaks ametikohtade vähendamisele otsustatud mitmeid vakantseid ametikohti mitte täita ja mitte maksta erinevaid lisatasusid.»

Ministeerium arvas 2008. aasta novembris ja detsembris oma koosseisust välja 40 ametikohta ning koondas 39 töötajat. 2009. aasta jaanuaris arvati aga koosseisust välja 44 ametikohta ning koondati 43 inimest.

Merisalu tõdes, et 2009. aastal toimunud koondamised mõjutavad ka 2010. aasta personalikulusid. Ametipalku pole ministeeriumis tänavu kärbitud.

Personalikulud
*2009. aasta esialgne eelarve 93 miljonit krooni.
*2009. aasta lõplik eelarve 78,5 miljonit krooni.
*2010. aasta eelarve 74,8 miljonit krooni.
Allikas: Keskkonnaministeerium 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles