Rahandusministeeriumi koosseis on kahanenud neljandiku võrra

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium
Rahandusministeerium Foto: Liis Treimann

Rahandusministeerium on veidi enam kui aastaga ära kaotanud 90 ametikohta ehk ligi 25 protsenti oma koosseisust ning sõltuvalt töötaja ametipositsioonist kärpinud ka kuni viiendiku palgast.

Ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kristi Jõesaar märkis, et 2008. aasta lõpus kaotati ära ligi 60 ametikohta ning tänavu veel 30 töökohta. Kõik need ametikohad polnud siiski töötajatega täidetud - reaalselt koondati mullu 44 ja tänavu 15 inimest.

«Tänavu on vähendatud töötajate palkasid nii ministeeriumis kui haldusala ametites ning palgakärbe oli suurem juhtidel, kuni 20 protsenti,» lisas ta. «Samuti on 2009. aastal ära kaotatud töötajatele mõeldud kompensatsioonid (nt isikliku sõiduauto kasutamise eest jm), tulemustasud ja preemiafondid.»

Kui 2009. aasta alguses oli ministeeriumi personalikulude eelarve 147 miljonit krooni, siis kahe negatiivse lisaeelarvega kahanes see 121 miljoni kroonini. Eelmisel nädalal riigikogus heaks kiidetud 2010. aasta eelarves on ministeeriumil palgakuludeks 116 miljonit krooni.

2010. aastast tuleb riigikantseleist rahandusministeeriumisse üle avaliku teenistuse arendamise valdkond, mille personalikulud on ligi 2,2 miljonit krooni.

«Ilmselt tuleb palgakulude kärbe ka 2010. aasta alguses, kuid selle suurus sõltub pärast 2009. aasta kokkuvõtete tegemist järgmise aasta jaanuaris,» lausus Jõesaar.

Ta märkis, et kulusid hoitakse ministeeriumis kokku ka lähetus- ja koolituskuludelt ning ei sel ega järgmisel aastal korraldata rahandusministeeriumis riigi raha eest ühisüritusi.

Personalikulud
*2009. aasta esialgne eelarve 147,1 miljonit krooni.
*2009. aasta lõplik eelarve 121 miljonit krooni.
*2010. aasta eelarve 116 miljonit krooni.
Allikas: Rahandusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles