Justiitsministeerium on kärpimisel rõhunud palga alandamisele

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Kui mitmed ministeeriumid on eelarvekärbetega toime tulemiseks koondanud hulgaliselt töötajaid, siis justiitsministeeriumil on vajaliku kokkuhoiu saavutamiseks piisanud peamiselt palgakärbetest.

Ministeeriumi avalike suhete talituse juhataja Ivi Papstel nentis, et ministeeriumis vähendati palgafondi juba 2008.aastal 10 protsenti ning tänavu kärbiti töötajate palkasid kaks korda - märtsis 7 protsenti ja juulis 4 protsenti. Lisaks on koondatud 7 töötajat.

«Arvestades asjaolu, et meie palgafondi on juba 21 protsendi võrra kärbitud, kavatseb justiitsministeerium järgmisel aastal vajaliku summa kokku hoida täitmata ametikohtade (lapsehoolduspuhkusele ja stažeerima minejate kohad jäetakse osaliselt täitmata) ning majanduskulude arvelt,» märkis Papstel.

2009. aasta algses eelarves oli justiitsministeeriumil personalikuludeks 66,8 miljonit krooni ning pärast kaht negatiivset lisaeelarvet jäi sellest järele 60,6 miljonit krooni. 2010. aasta eelarves on ministeeriumil personalikuludeks 57,1 miljonit krooni.

Personalikulud
*2009. aasta esialgne eelarve 66,8 miljonit krooni.
*2009. aasta lõplik eelarve 60,6 miljonit krooni.
*2010. aasta eelarve 57,1 miljonit krooni.
Allikas: Justiitsministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles