Kaitseministeerium koondas aasta lõpus 17 inimest

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kaitseministeeriumile.
Vaade Kaitseministeeriumile. Foto: Peeter Langovits

Et hakkama saada tuleva aasta eelarves kahaneva personalikuluga koondas kaitseministeerium 1. novembrist 25 ametikohta, milledel töötas 17 inimest.

Kaitseministeeriumi personalikulud kahanevad 9 protsenti ja on tuleva aasta eelarves 80,4 miljonit krooni ning tänavuses eelarves 87,4 miljonit krooni. 2009. aasta algne personalikulude eelarverida enne negatiivseid lisaeelarveid oli 98,9 miljonit krooni.

Mingeid muid samme personalikulude kärpimiseks ministeerium esialgu astuda ei kavatse.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimeti sõnul viidi tänavuste lisaeelarvetega kaasnenud kärped mõlemal korral läbi eelkõige töötajate igakuise sissetuleku vähendamise ning mitmete lisa- ja asendustasude kaotamise läbi. Ministeeriumi ametnike sissetulek on tänavu langenud umbes 18 protsenti.

Ühtekokku on ministeerium tänavu koondanud 31,8 ametikohta, kus töötas 25 inimest. 2008. aastal koondas ministeerium 6 töötajat.

Personalikulud
*2009. aasta esialgne eelarve 98,9 miljonit krooni.
*2009. aasta lõplik eelarve 87,4 miljonit krooni.
*2010. aasta eelarve 80,4 miljonit krooni.
Allikas: Siseministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles