Laaneots: Taliban on oma tegevust aktiviseerinud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe peastaabi ülem kolonel Neeme Väli koos Eesti jalaväelastega rännakul Helmandi provintsis Afganistanis.
Kaitseväe peastaabi ülem kolonel Neeme Väli koos Eesti jalaväelastega rännakul Helmandi provintsis Afganistanis. Foto: Kaitseväe peastaap.

Kaitseväe juhataja Ants Laaneotsa sõnul on Taliban pärast teatud aktiivsuse pausi, mis oli seotud 1. detsembril USA presidendi Barack Obama poolt välja kuulutatud lisavägede saatmise otsusega, järsult aktiviseerinud oma tegevust.

Eriti sagedaseks on rünnakud muutunud Afganistani lõunaosas, kus tegutseb ka Eesti kompanii taktikaline grupp, vahendas Reporter.ee videolõik.

Täna hommikul langes Afganistanis NATO operatsioonil lahinguülesandeid täites Estcoy-9 kaitseväelane, 19-aastane nooremseersant Kristjan Jalakas.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ütles, et me peame tänasel päeval küsima seda, millega on õigustatud need kaotused ja mida me peaksime tegema edasi.

«Iga niisugune kaotus on korvamatu ja seetõttu ei saa kunagi öelda, et me oleme teinud kõik nende vältimiseks,» rääkis kaitseminister. «Aga samas me peaksime mõistma, et need ülesanded, millega rahvusvaheline avalikkus Afganistanis silmitsi on, ei ole kerged ülesanded.»

Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast. Afganistanis on langenud kokku 7 Eesti kaitseväelast, neist neli tänavu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles