Hukkunud sõduri klassijuhataja: sõtta peaksid minema täismehed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Jalakase pildi kõrval süüdati kaitseväe peastaabis leinaküünal.
Kristjan Jalakase pildi kõrval süüdati kaitseväe peastaabis leinaküünal. Foto: Liis Treimann

Hukkunud sõduri klassijuhataja, aga ka mitmed teised inimesed on pärast eilset Afganistanist saabunud surmateadet veendunud, et liiga noori ei tohiks sõtta saata.

«Minu meelest on Afganistani sõda üldse mõttetu sõda, kuid kindlasti ei tohiks lahingusse saata alla 23-aastaseid mehi,» sõnas erubrigaadikindral Urmas Roosimägi Õhtulehele.

«Ma ei ole kindel, kui adekvaatselt poisiohtu noormehed ohtu on võimelised tajuma,» arvas ka hukkunud kaitseväelase endine klassijuhataja Katre Halliko, kelle hinnangul peaksid sõtta minema täismehed, vähemalt 21-aastased.

Möödunud aastal Kuressaare põhikooli lõpetanud Jalaka klassijuhataja Halliko nägi õpilast viimati sügisel. Kuigi Jalakal koolis väga hästi ei läinud, tegi eelmisel aastal kaitseväes teenistust alustanud noormees sõjaväes korralikku karjääri, mille üle oli Hallikol hea meel.

19-aastane Kuressaarest pärit nooremseersant Kristjan Jalakas hukkus eile Afganistanis NATO operatsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles