ERR.ee: hiidlased tegid taas paadimatka Muhusse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhumaa.
Muhumaa. Foto: Andres Teiss.

Hiiu Purjelaeva Selts tegi täna Muhusse iga-aastase paadimatka, millega on aja jooksul ühinenud üha enam meresõiduhuvilisi nii Hiiumaalt kui ka mandrilt.

49 paati ja kaatrit võttis täna Hiiumaalt Suursadamast kursi Muhu poole, et jõuda vastutuules kella kuueks Muhumaa põhjatippu, Seanina sadamasse, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Selliseid paadimatku on hiidlased Hiiu Purjelaeva Seltsi ettevõtmisel korraldanud juba üheksa aastat. Algul sõideti tagasihoidlikult ainult ümber Hiiumaa, aga paaril viimasel aastal on ka kaugemal ära käidud. Merekultuuriüritus kogub populaarsust - korraldajate arvates enam kui veerand alustest tulid paadimatkale mandrilt.

Ehk oli hiidlastel ka viimane aeg Seanina sadamas Muhus ära käia, sest sadama elupäevad tunduvad praeguse seisuga küll lõppevat. Tänase kaluripäeva peavad hiidlased siin igatahes ära ja sõidavad siis homme kodusaarele tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles