Gripi osakaal viirushaiguste hulgas väheneb

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripiviirus.
Gripiviirus. Foto: Novartis

Tervisekaitseinspektsiooni andmetel hakkas möödunud nädalast vähenema gripi osakaal ülemiste hingamisteede viirusnakkuste hulgas ja kasvama RS-viirusega seotud haigestumine.


RS-viirus tekitab köha, mis võib kulgeda astmaatiliste nähtudega, nii et lapsel võib tekkida lausa lämbumisoht.

Kuigi ülemiste hingamisteede viirushaigustega arstide poole pöördunute arv vähenes eelneva nädalaga võrreldes taas 20 protsendi võrra, püsib haigestumise intensiivsus kõikides maakondades jätkuvalt kõrgel tasemel.

Kahel järjestikusel nädalal on haigestumine vähenenud Tallinnas, Harjumaal, Ida-Virumaal, Narvas, Jõgevamaal, Järvamaal, Lääne-Virumaal, Põlvamaal, Tartumaal, Valgamaal, Viljandimaal ja Võrumaal.

Haigestumiste arv on jäänud samale tasemele Saaremaal, Pärnumaal, Raplamaal ja Läänemaal.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel ei registreeritud eelmisel nädalal gripitaolistesse haigustesse haigestumuse intensiivsuse kasvu. Haigestumuse intensiivsus on väga kõrge ainult Leedus, kõrge kaheksas riigis, seehulgas ka Eestis. Ülejäänud riigid hindavad haigestumuse intensiivsust keskmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles