Pihl: kuriteoteate avalikustamine kahjustab süsteemi

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl.
Jüri Pihl. Foto: Peeter Langovits.

Sotsiaaldemokraatide esimehe Jüri Pihli hinnangul kahjustab tema koostatud kuriteoteate avalikustamine minister Rein Langi poolt justiitssüsteemi usaldusväärsust.

«Mina ei tea, kas selline käitumine on õiguspärane või mitte, kuid igatahes usaldusväärsust see ei tekita,» ütles Pihl ERRi uudisteportaalile.

Pihli sõnul kutsus riigiprokurör Margus Kurm teda kaitsepolitseisse Markovi-Jakemenko viisaskandaali asjus toimunud riigisaladuse lekke kohta selgitusi andma ning ta valmistas kohtumise eel ette ka omapoolse kirjaliku seisukoha toimunu kohta.

«Andsin selle dokumendi kaitsepolitseile üle teadmises, et see lisatakse uurimismaterjalide juurde, mitte et see muutuks avaliku arutelu objektiks,» rääkis Pihl.

Ta kinnitas, et kaitsepolitsei teda ennast riigisaladuse ajakirjandusse lekitamises kahtlustanud ei ole, küll on tal aga omad kahtlused lekitajate suhtes, mida ta ka uurijatega jagas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles