Ansip: Pihli avalduse avalikustamine oli igati seaduslik

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaministril tuleb tihe töönädal.
Peaministril tuleb tihe töönädal. Foto: Toomas Huik

Peaminsiter Andrus Ansipi sõnul ei saa Jüri Pihli kapole tehtud avalduse avalikustamise puhul rääkida info lekkimisest.

«Igal kodanikul, kelle kohta esitatakse avaldus menetluse alustamiseks ja uurimisorgan leiab, et selleks pole alust, on õigus saada teade selle kohta, et uurimist ei alustatud ning tal on ka õigus saada see avaldus, mis tema vastu esitati,» ütles Ansip tänasel valitsuse pressikonverentsil Jüri Pihli avaldust kommenteerides.

Ta lisas, et mingisugusest andmete lekkimisest ei saa selle juhtumi puhul rääkida.

Justiitsminister Rein Lang rõhutas, et ükski Eesti kodanik ei saa arvestada sellega, et kui ta kirjutab alusetu pealekaebamise ja uurimisorganid menetlust ei alusta, siis neid avaldusi ei anta inimestele tutvumiseks.

«Selline rämps ei peaks olema kasutatav Eesti poliitikas. Aga kui härrasmees teatab raadios, et tema ei ole esitanud mingit avaldust ja see kõik on Langi väljamõeldis, siis ei jäänud ka muud üle kui see avaldada,» põhjendas Lang Pihli avalduse avalikkuse ette toomist.

Lang lisas, et ehkki seda avaldust on nimetatud ka laimuks, ei ole tal plaanis Jüri Pihli kohtus hageda. «Ma ei kavatse nii madalale laskuda,» lisas Lang.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles