Indrek Saar: Pihli kirja lugemine tekitab segaseid tundeid

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Tairo Lutter

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) aseesimees Indrek Saar ütles, et partei esimehe Jüri Pihli poolt kaitsepolitseile tehtud kuriteoteate lugemine tekitab temas segaseid tundeid ning lahvatanud skandaalis pole võitjaid.

«Ei saa salata, et ka minus tekitab selle kirja lugemine segaseid tundeid,» ütles Saar täna Postimees.ee`le. «Aga mulle jällegi tundub, et praeguseks hetkeks on üleval natuke liiga palju emotsioone ja liiga vähe argumente,» lisas ta.

Saare sõnul loodab ta, et homse SDE juhatuse koosoleku ajaks on emotsioonid natuke lahtunud ja arutelu juhtunu üle läheb rohkem argumentide tasemele.

Võimaluse kohta, et homme hakatakse juhatuses tõsimeeli lahkama Pihli sobivust parteijuhi kohale, lausus Saar, et juhatuses on 20 liiget ja «keegi võib selle teema alati tõstatada».

«Kuid enne kui seda teha, tuleks minu arvates probleemi olemusest täpsemalt aru saada,» lisas ta. Saare sõnul ootab ta, et Pihl selgitaks homme juhatuses põhjalikult oma tegevust ja selle tagamaid.

«Ma arvan, et see skandaal on kahjustanud kogu Eesti poliitika mainet,» tõdes Saar. «Ükskõik, mis on selle lõplik tulem, võitnud ei ole sellest mitte keegi.»

Pihli esitas 2. detsembril kaitsepolitseile kuriteoteate, kus ta palus kapol algatada kriminaalmenetlus kolme ministri osas ning viitas, et nad võivad olla toime pannud riigireetmise. Kaitsepolitsei kriminaalmenetlust ei algatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles