Eesti narkovedajad pandi Soomes aastateks vangi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vantaa vangla.
Vantaa vangla. Foto: wikimedia.org.

Helsingi linnakohus määras eile pikad vanglakaristused kuritegeliku grupeeringu liikmetele, kes vedasid Eestist põhjanaabritele narkootilisi aineid. Kõik süüdimõistetud on eestlased, ehkki osa neist elab Soomes.

Mehed vedasid eelmise aasta juunist kuni selle aasta veebruarini salakaubana laevaga üle piiri kokku kaks kilo amfetamiini ning lisaks ka paarsada Subutexi tabletti, vahendas Helsingin Sanomat.

Grupeeringu ninamehed peavad nüüd trellide taga aega veetma järgmised viis aastat. Uimastisaadetiste tellijaks oli Eestist pärit, 1983. aastal sündinud mees, kes elas Järvenpääl.

Keeleoskust ja vanu kontakte ära kasutades saadud narkootikumid müüs viimane Soomes edasi. Lisaks pikale vangistusele peab ta nüüd maksma riigile trahvi 17 000 eurot (ligi 266 000 krooni).

Narkootikumide hankimise ja üle lahe toimetamisega tegeles aga 1970. aastal sündinud eestlane. Tema sai lisaks viieaastasele vangistusele trahvi 9000 eurot  (ligi 141 000 krooni).

Järvenpää politseil õnnestus tabada viimaseks jäänud uimastilast tänavu veebruaris.

Tookord kilo amfetamiiniga kinni peetud eestlane pean vanglaseinte vahel istuma kolm aastat ja viis kuud. Veel üks narkoveos ning ka raha tagasi toomises süüdi mõistetud mehele määrati kaks aastat ja kaheksa kuud.

Mitu kohtualust said lühemad karistustega kergemate narkokuritegude eest. Subutexi salaja vedanud mees pääses üheksa kuu pikkuse vabadusekaotusega. Vantaal elanud mees sai aga kaheksa kuud uimastite ostmise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles