Pihl: ma ei ole kedagi süüdistanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl
Jüri Pihl Foto: Toomas Huik
Postimees.ee avaldab sotsiaaldemokraatide juhi Jüri Pihli selgituse erakonnale, kus ta väidab, et ei ole kedagi süüdistanud, vaid esitas politseile vaid oma kahtlused mõnede poliitikute kohta.


Selgituseks paar rida. Kapo initsiatiivil käisin ma seoses nn Markovi viisaskandaaliga seletusi andmas. Selgituste andmise käigus edastasin ma Eesti Vabariigi pädevale uurimisorganile ka oma kõhklused, mis puudutasid teatud poliitikute käitumist ja motiive Markovi viisakeelu tühistamise osas.

Nii erakonna esimehel kui ka igal teisel kodanikul on õigus ja kohustus oma kahtlustest uurimisorganeid teavitada, kes siis viivad läbi uurimise ja langetavad otsuse. Ma ei ole kedagi süüdistanud, ma vaid edastasin oma kahtlused. Meenutaksin, et alles hiljaaegu tuli avalikuks Simmi riigireetmise juhtum, mille puhul oleks riigireetmine ehk ka ära jäänud, kui keegi oleks asjadele varem tähelepanu juhtinud.

Kahetsusväärselt on mulle teadaolevalt justiitsminister Rein Lang edastanud asja puudutava info ka ajakirjandusse, mis on minu hinnangul ebariigimehelik käitumine ja Eesti riigi mainet kahjustav ning sellise käitumise motiivid jäävad mulle arusaamatuks.

Lähiajal koguneb selles küsimuses ka erakonna juhatus, täpsema info anname listi kaudu teada.

Tervitades
Jüri Pihl 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles